فیشینگ به معنای بدست آوردن اطلاعات حقیقی، حقوقی، مالی، گذرواژه ها و… از طریق جعل آدرس یک وبگاه، یک آدرس ایمیل و… میباشد.
بدین صورت که افراد سود جو با طراحی و ایجاد یک وبسایت کاملا مشابه با یک وبسایت معتبر، شما را نسبت به ارائه اطلاعات شخصی خودتان مثل شماره کارت، اطلاعات شخصی و … ترغیب میکنند.
نکته: تفاوت اغلب این سایت ها با سایت اصلی صرفا در آدرس اینترنتی آن میباشد، بدین شکل که ممکن است ادرس اصلی در یک حرف یا یک المان مثل خط تیره، نقطه و … با آدرس اصلی تفاوت داشته باشد.
مجرمان یا همان فیشرها در این مواقع با دسترسی به اطلاعات شخصی، اقدام به کلاهبرداری از دیگر افراد میکنند.
روش های انجام فیشینگ
فیشینگ به روش های مختلفی اجرامی شود اما برخی از روش ها طبق آمار در بین کلاهبردارهای اینترنتی رایج تر بوده و بیشتر از بقیه موارد استفاده قرار میگیرد.
از رایج ترین روش های فیشینگ میتوان به ارسال پست الکترونیک های قلابی از طرف افرادی که ادعا میکنند همکار شما بوده یا شما را میشناسند، تبلیغات دروغین در شبکههای اجتماعی، وبگاههای قلابی برای امور خیریه ، تاسیس وبسایت هایی با اسامی مشابه با سایت های شناخته شده (به خصوص بانک ها) و… از اصلی ترین روشهای اجرای این نوع کلاهبرداری میباشد.
نکته: قابل ذکر است که این کلاهبرداران اینترنتی به صورت کلی سایت هایی با کیفیت عالی طراحی کرده و از تیترهای رسمی و آشنایی که در سازمان ها، شرکت ها و موسسات مالی دیده میشود، استفاده میکنند. چرا که تنها راه فریب دیگران رعایت کیفیت و موارد کلی است.