حکم و مجازات بردن مواد مخدر به زندان
ابتلای جامعه بشری به معضل مواد مخدر، کشورها را بر آن داشت تا برای جلوگیری از گسترش آثار مخرب این بلای ویرانگر،چاره موثری بیندیشند علاوه بر آن میدانیم که اعتیاد به مواد مخدر امروزه یکی از معضلات اساسی زندگی بشری به شمار می رود. نزدیک به یک قرن است که جامعه در سطحی گسترده در تلاش به چاره اندیشی اساسی در مورد این معضل شده است.
می توان گفت که در طی این مدت، در غالب کشورها، مصرف سوء مصرف و اعتیاد به مواد مخدر جرم شناخته شده و برای مرتکبان این جرایم مجازاتهایی تعیین و اعمال شده است. ولی، به رغم اعمال مجازاتهای سنگین، هنوز هم این مشکل، از جمله در کشور ما ایران، رو به گسترش است. با وجود چنین مشکلاتی مواردی افزون بر آن حتی افرادی به شدت فراگیری چنین مسئله ای می پردازند. وکیل مواد مخدر آهوپای در این مقاله قصد دارد از اشاعه جرم های غلط در محیط هایی که کمتر تصور وقوع جرم از آن ها وجود دارد، اطلاعاتی را خدمت مخاطبان برساند.
وارد کردن مواد مخدر به داخل زندان
این مسئله بر همه روشن است که خود عمل اعتیاد به مواد مخدر جرم محسوب میشود و در صورت مشاهده ارتکاب به چنین عملی افراد با برخورد قانون مواجه میشوند. گذشته از تعریف انواع جرمی که متناسب با مصرف مختلف مواد مخدر مختلف وجود دارد که میتوانید در مقاله ناگفته های موادمخدر مطالعه کنید، کلید اصلی بحث مرتبط با مواردی نه چندان نادر است که آن هم انتقال مواد مخدر و خرید و فروش آن در زندان میباشد. متاسفانه در اماکنی مانند زندان برخلاف تصور همگان خرید و فروش و وارد کردن مواد مخدر به کرات مشاهده میشود که البته مسئله گران قیمت بودن، کمیاب بودن مواد مخدر در زندان و شرایط محرومیت زندانیان در عین نیاز به مصرف مواد مخدر، به گستردگی وقوع این جرم می افزاید.
مجازات حمل و انتقال مواد مخدر به زندان ها
با وجود ذکر مجازات های مختلف برای جرم استعمال و خرید و فروش مواد مخدر خلاصه ای از آن را خدمت شما ارائه میدهیم، سپس به برسی بحث در فضای زندان میپردازیم. بر اساس اصلاحات و ملحقات قانون مبارزه با مواد مخدر چنین آمده است که مرتکبین به موارد زیر به حبس تعزیری، حبس ابد و یا در صورت مفسد فی الارض بودن به اعدام محکوم میشوند:
مواردی که مباشر جرم و یا حداقل یکی از شرکا حین ارتکاب جرم سلاح کشیده یا به قصد مقابله با مأموران، سلاح گرم و یا شکاری به همراه داشته باشند که مـنظور از سلاح در این بنـد، سلاح سرد و سلاح و مهـمات موضوع قـانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز مصوب ۷/۶/۱۳۹۰ میباشد، درصورتیکه مرتکب نقش سردستگی یا پشتیبان مالی و یا سرمایهگذار را داشته یا از اطفال و نوجوانان کمتر از هجده سال یا مجانین برای ارتکاب جرم استفاده کرده باشد. و البته موارد دیگری هم وجود دارد که مقاله مجازات قاچاق و فروش مواد مخدر آورده شده است.
اما بعد از این به قوانین مربوط به فروش در داخل اماکنی مانند زندان ها میرسیم که بر اساس ماده 12 قانون مبارزه با مواد مخدر هر کس مواد مخدر یا روانگردانهای صنعتی غیرداروئی را به داخل زندان یا بازداشتگاه یا اردوگاه بازپروری ونگهداری معتادان وارد نماید، حسب مورد به اشد مجازاتهای مذکور در مواد ۴ تا ۹ محکوم می گردد و در صورتی که مرتکب از مأموران دولت باشد به انفصال دایم از مشاغل دولتی نیزمحکوم می شود. هر گاه در اثر سهل انگاری و مسامحه مأموران، مواد مخدر به داخل این مراکز وارد شود ماموران خاطی به تناسب، به مجازات تنزیل درجه، انفصال و محرومیت موقت و در صورت گسترده بودن مورد خاص انفصال دائم محکوم میشوند.
در آخر باید تاکید کرد ضمن مجازاتی که برای وارد کنندگان مواد مخدر و یا همدستی ماموران دولتی و انتظامی نسبت به این جرم وجود دارد، افراد استعمال کننده مواد مخدر در داخل محیط زندان را هم در بر میگیرد.
البنه در خصوص اعمال مجازات نسبت به جرائم مربوط به مواد مخدر انتقادات زیادی مطرح است و بسیاری از مولفه های قانونی ناکارآمد، بی فایده و یا در مواردی شدید تر از حد ماهیت جرم هستند و گفته میشود در این راستا سیاستی درباره اصلاح قوانین مبارزه با مواد مخدر در دست برسی است.
نتیجه گیری
زندانها تاسیساتی ’ امنیتی و محفوظ ‘ اند و از این رو برای مقامات زندان دشوار است که به طور رسمی به وجود مواد مخدر در آن اذعان کنند. با این همه، مواد مخدر به وفور در زندانهای سراسر جهان یافت میشود و کسانی هم هستند که همواره میکوشند مخدر به درون زندان وارد کنند. مواد مخدر از طریق راه های مختلف مانند ورود ماشین های دولتی و جاسازی در آن، پنهان کردن در بین لباس، غذا و غیره به راحتی وارد زندان میشود و نتیجه ای جز تاسف ندارد. چنانچنه در رابطه برای شما مشکلی پیش آمده است میتوانید با وکلای آهوپای تماس بگیرید.
- ۹۹/۱۲/۰۱