وکالت

نکات مهم حقوقی

وکالت

نکات مهم حقوقی

  • ۰
  • ۰

تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که کسی بتواند خانه، ماشین و یا اموال شما را بفروشد؟ آیا کسی حق انجام چنین کاری را دارد؟ پاسخ منطقی، نه است؛ اما بعضی از افراد نه تنها اختیار اموال خود را دارند بلکه صاحب اختیار اموال دیگران نیز هستند. در این مواقع جرمی به نام “جرم فروش مال غیر” به‌وجود می‌آید. انتقال اموال فردی بدون اطلاع او را، جرم فروش مال غیر می‌گویند. این جرم جنبه عمومی و خصوصی دارد زیرا پیامدهای آن سبب آشفتگی جامعه می‌شود.

جرم فروش مال غیر چیست؟

اگر کسی مالی را که در ید خودش نیست، به دیگری بفروشد و امتیاز آن را در اختیار دیگری قرار دهد، فروش مال غیر را انجام داده است. این نوع انتقال نامشروع و غیرقانونی است و مجازات سنگینی را در پی دارد.

تفاوت معامله فضولی و فروش مال غیر در چیست؟

معامله فضولی: معامله‌ای است که شخصی برای دیگری یا با مال دیگری انجام می‌دهد، بدون اینکه نماینده یا مأذون از طرف او باشد.

انواع معامله فضولی به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

  • تملیکی
  • عهدی

معامله فضولی تملیکی: شخص مال دیگری را بدون اذن مالک به فرد دیگری می‌فروشد.  معامله فضولی عهدی: شخص به حساب شخص دیگری متعهد می‌شود که برای طرف دیگر معامله، کاری بکند.

به کسی که بدون نمایندگی و اذن برای دیگری معامله را تشکیل می‌دهد در اصطلاح فضول و به طرف معامله او اصیل گفته می‌شود. همچنین به شخص دیگری که معامله برای او یا با مال او شده است، غیر می‌گویند.

انتقالو فروش مال غیر نیز به معنای معامله‌ای است که شخص بدون اذن و اجازه و با معرفی کردن خود به عنوان اصیل در معامله و فقط به منظور اضرار به غیر و بردن سود مادی اقدام به معامله می‌کند که به دلیل مشهود بودن عنصر سوء‌نیت از عناصر جرم کلاهبرداری است. در حقیقت معامله فضولی دارای بافت حقوقی و انتقال مال غیر دارای بافت کاملاً کیفری است.

در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر در زمینه جرم فروش و انتقال مال غیر را دارید، خواندن مقاله زیر را به شما توصیه می‌کنیم:

وکالت دعاوی فروش و انتقال مال به غیر آهوپای

ارکان جرم فروش و انتقال مال غیر

رکن قانونی: با توجه به قانون ۱۳۰۸ و رای وحدت رویه دیوان عالی کشور مجازات جرم انتقال مال غیر تابع مجازات مصرحه در ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا اختلاس و کلاهبرداری مصوب ۱۳۶۷ مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مرتکبین جرم انتقال مال غیر، می‌توان گفت که رکن قانونی جرم انتقال مال غیر، ترکیبی از دو قانون مصوب سال ۱۳۰۸ و ۱۳۶۷ است.

رکن مادی: در فروش مال غیراحتیاج به وسایل متقلبانه، اغفال مال باخته و تسلیم مال توسط او به کلاهبردار ندارد. در این جرم بزه دیده در صحنه جرم حضور ندارد تا اغفال شود، بلکه صرفا انتقال مال غیر توسط مرتکب کافی است. رکن مادی جرم را تشکیل می‌دهد و اگر قولنامه‌ای باشد، تنظیم قولنامه و امضای آن رکن مادی را تشکیل می‌دهد.

رکن معنوی: سوء نیت و عمدی بودن انتقال مال غیر عنصر روانی این جرم است. یعنی شخص ابتدا باید قصد انتقال مال غیر را داشته باشد بعد اقدام به انتقال مال غیر کند تا مجازات شود؛ ولی شخصی که بدون قصد و اشتباهی مال دیگری را منتقل می‌کند مجازات نمی شود!

چگونه می‌توان جرم فروش مال غیر را اثبات کرد؟

اثبات جرم انتقال مال غیر به این صورت است که ابتدا مالک باید متضرر شود و کسی که اقدام به این کار کرده است در سلامت کامل باشد و کسی او را مجبور به انجام این کار نکرده باشد. ماده ۲۳۸ قانون به این جرم اختصاص دارد. بر طبق این ماده اگر شخص کاملا آگاه باشد که مال مورد معامله برای او نیست و با این حال آن مال را انتقال دهد، کلاهبردار است و به مجازات محکوم می‌شود.

وکالت دعاوی فروش مال غیر آهوپای در تهران

گروه وکلای آهوپای با تجربه و تخصص بسیار، می‌تواند به شما در زمینه دفاع از حق در جرم فروش مال غیر، کمک شایانی کند. در تمامی موارد حقوقی و کیفری وجود یک وکیل خبره بسیار ضروری است. در صورتی که نیاز به وکیل فروش و انتقال مال غیر در تهران داشتید، می‌توانید با آهوپای تماس بگیرید. در این صورت دیگر نیازی به حضور شما در محکمه نخواهد بود و وکیل شما تمامی کارهای شما را به نحو احسن انجام می‌دهد.

https://webilaw.com/

  • ۹۹/۱۲/۰۱
  • yegane akhavan

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی