جرایم فساد و فحشاء یکی از جرایم بسیار پیچیده، گسترده و البته ناآشکار است که تمام دولت ها را سال هاست به خود درگیر کرده است.
در سال های اخیر در کشور ما نیز سازمان های دولتی، اجتماعی و قضایی با توجه به گسترش فساد در جامعه تلاش بسیاری برای کنترل و مهار این آسیب اجتماعی داشته اند. طبق تحقیقات به عمل آمده سبک زندگی متفاوت جوانان، نگرش های غلط به نیازهای زیستی، روابط اجتماعی و همچنین اعتقادات مذهبی و در آخر انحرافات جنسی از جمله مواردی است که بسیاری از خانواده ها وجوانان را به دام این گونه معضلات اجتماعی انداخته است.
در این مقاله، ما در گروه وکلای جرایم خانه فساد آهوپای قصد داریم به روشنگری در مورد جرایم فساد با تمرکز بر خانه فساد و فحشاء پرداخته و با تعاریف ساده و مشخص به سیاست های جنایی قضایی در جرایم فساد و فحشاء، جرم انگاری و در نهایت مجازات این دست جرایم بپردازیم.
الف: دایرکردن مکان فساد و فحشا و تحریک مردم به فساد
تاسیس و گرداندن مراکز خاص به منظور فساد و فحشاء، امروزه در دنیا، در قالب تجارت صورت گرفته و به عنوان یکی از سودآور ترین درآمدهای غیرقانونی از آن یاد میشود.دایر کردن خانه فساد و فحشاء به معنای تاسیس و اداره کردن آن میباشد. در نتیجه محلی که در آن مقدمات فساد و فحشا صورت میگیرد خانه فساد نیست.
تعریف فساد و فحشا از منظر قانون:
در قانون مجازات اسلامی فساد بر هر عمل خلاف قانون اطلاق و فحشا به کار زشت و زنا اطلاق می شود. یا توجه به این مورد که در ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی بین دو اسم فساد و فحشاء حرف «و یا» آمده است باید آن را دو جرم متفاوت تلقی کرد.
به طور خلاصه باید اذعان داشت که فساد و فحشاء بر مفاسد اخلاقی اشاره داشته و تشخیص آن نیز بر عهده دادگاه میباشد.
چه کسانی طبق قانون مجرم فساد و فحشاء هستند؟
الف) فردی که مرکز فساد و فحشاء را تاسیس و یا اداره کند.
ب) کسی که مردم را به فساد و فحشاء تشویق کرده و یا مقدمه و موجبات آن را فراهم سازد.
توضیح:
رکن مادی جرم فساد و فحشاء، تاسیس و یا اداره محلی است که در آن فساد و فحشاء ترویج و انجام میشود. رکن معنوی این جرم نیز شامل سوء نیت عام برای ترویج اعمال ضد عفت و اخلاق میباشد.
اموال و محل فساد چه خواهند شد؟
طبق قانون موسسات و یا خانه هایی که در آن فساد و فحشاء رواج داشته است به دستور دادگاه( ضمن حکم مجازات) بسته خواهند شد. ناگفته نماند که جرم دایر کردن مرکز فساد و فحشاء نیاز به تکرار فعل دارد به نحوی که فعل اداره مرکز فساد و فحشاء صادق باشد.
لازم به ذکر است که دایرکردن خانه فساد در کنار تشویق به فساد و فحشاء در کنار هم ماهیتی یکسان داشته و چون جرایم ارتکابی مختلف نمیباشد موجب تشدید مجازات خواهد شد.
ب) قوادی
قوادی به معنای رساندن زن و مرد به یکدیگر به منظور ارتکاب اعمال منافی عفت میباشد.
البته در جوامع امروزی این جرم اغلب به صورت سازمان یافته و بسیار گسترده در جریان است و قاچاق زنان و دختران و تشکیل باندهای فساد و مراکز فحشاء را نیز شامل میشود.
ج) نگهداری، تولید و تکثیر آثارمستهجن و مبتذل
این موضوع از آن جهت جز جرایم جنسی مطرح میشود که اغلب افرادی که مرتکب اینگونه جرایم میشوند، اعمال آن ها یا منجر به وقوع جرایم جنسی می شود و یا باعث نهادینه شدن انحراف جنسی در آن ها میگردد و یا درحالتی شدید وسیله ای برای دستیابی افراد دیگر با تحت فشار قرار دادن بزه دیده، به اهداف شوم خود خواهد گردید.
گسترش جرایم جنسی و انحرافات مخصوصا پس از وقوع اتفاقات تلخ و صحنه های غیراخلاقی افراد معروف، قانون گذار را مجبور به قوانینی جامع کرد تا قانون بتواند این التهاب را تا حدی از بین ببرد.
مجازات جرایم دایرکردن خانه فساد و فحشاء و قوادی
افرادی که تحت جرایم تاسیس و دایر کردن خانه فساد و فحشاء دستگیر میشوند طبق قانون به یک تا ۱۰ سال حبس محکوم شده و علاوه بر آن محل مربوطه با حکم دادگاه بسته خواهد شد.
افرادی که به جرم قوادی دستگیر شوند به دو نوع مجازات محکوم خواهند شد:
الف) شلاق: ۷۵ ضربه شلاق که مجازات اجتماعی است و هیچ گونه اختلافی در آن دیده نمیشود.
ب) حبس: حیس از یک تا ۱۰ سال به نظر دادگاه
نکته: ممکن است دادگاه با صلاحدید خود مجرم را به جمع مجازات ها محکوم کرده و به این ترتیب فرد را به اشد مجازات برساند.
- ۹۹/۰۶/۰۲